Cursus BOPZ, psychiatrische beelden

4PO punten - Juridisch - BOPZ

Datum
02 december 2019
Tijd
13:00 - 17:30
Kosten
€ 295,- Ex. btw
Locatie
Rabotoren, Almere
Inschrijven
In het kort

In een interactieve presentatie Saskia Palmen u informeren over de grote psychiatrische beelden, met name psychotische stoornissen, omdat u daar als BOPZ advocaat veel mee van doen heeft.
Wat zijn psychotische stoornissen, hoe zien deze stoornissen er op kinderleeftijd en volwassen leeftijd uit, hoe kan ik patiënten met een psychose het beste bejegenen? En hoe zit het eigenlijk met de wetgeving in de psychiatrie, de BOPZ versus de WGBO en de WvGGZ die eraan gaat komen? En wat moet ik weten over wils(on)bekwaamheid?


Docent: 
Saskia Palmen is (kinder- en jeugd)psychiater. Zij heeft 20 jaar in het UMC gewerkt, waar zij eerst promotieonderzoek heeft gedaan naar hersenafwijkingen bij kinderen met autisme en hun ouders en vervolgens haar opleiding tot psychiater en aansluitend kinderpsychiater heb gedaan.
Aansluitend is zij in het UMCU blijven werken als medisch hoofd van de eerste psychose kliniek en heeft zij klinisch werk gecombineerd met zowel onderzoek als management. Na bijna 20 jaar heeft zij een jaar geleden besloten om als dokter te stoppen en zich me gaan richten op het begeleiden van mensen, teams, organisaties in de zorg in de vorm van individuele coaching, leiderschapsprogramma's, teamcoaching en advisering in grote transitietrajecten in organisaties. Zoals gezegd met name in de zorg en toenemend ook erbuiten.

Docenten
  • Dr. S.J.M.C. Palmen
Doelgroep

Advocaten (psychiatrisch patiëntenrecht)

Vorm

Interactieve cursus

Inschrijven
  • Gerard Hamer Instituut
  • Nederlandse Orde van Advocaten

Voor meer informatie over het cursusaanbod en aanmelding voor deelname aan onze cursussen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 020 – 675 07 56 of per e-mail: ghi@cleerdin-hamer.nl.