Huwelijksvermogensrecht

Huwelijksvermogensrecht


4PO PUNTEN - Familierechtadvocaten/-mediators - Familierecht

Cursusomschrijving

Tijdens deze cursus wordt u in een dag bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het huwelijksvermogensrecht, waaronder de veranderde wetgeving per 1 januari 2018, maar ook is er voldoende aandacht voor huwelijkse voorwaarden (verrekenbedingen) en rechtspraak op dit gebied.

Deze cursus is een absolute must als u op de hoogte wilt zijn en blijven van het huwelijksvermogensrecht. Na het volgen van de cursus bent u weer helemaal up to date!

Ervaring op het gebied van personen- en familierecht wordt voorondersteld. Tijdens de cursus is er veel ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Docent:
Bart Breederveld studeerde Nederlands Recht en Notarieel Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is sinds 1979 werkzaam als advocaat op het gebied van het personen- en familierecht en insolventierecht. Hij is een van de toonaangevende advocaten gespecialiseerd in het huwelijksvermogensrecht. Hij adviseert zowel cliƫnten als advocaten met betrekking tot vraagstukken over de afwikkeling van het vermogen na echtscheiding en overlijden en procedeert met name over de vermogensrechtelijke gevolgen ervan.

Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand. In 2008 promoveerde hij op een proefschrift over de huwelijksgemeenschap en de verdeling door de rechter. Hij is tevens verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en doceert, naast huwelijksgoederenrecht, goederen- en insolventierecht. Daarnaast doceert hij veelvuldig voor beroepsopleidingen, zowel betreffende de advocatuur als de rechterlijke macht.

Vorm

Interactieve cursus c.q. training

Niveau

Juridische verdiepingscursus

Docenten