Cursus jeugdrecht civiel

4PO punten - Juridisch - Jeugdrecht straf

Datum
19 september 2019
Tijd
09:00 - 13:30
Kosten
€ 295,- Ex. btw
Locatie
AZ Stadion, Alkmaar
Inschrijven
In het kort

Michiel Hoppenbrouwers is sinds 1985 advocaat en heeft zich gespecialiseerd in onder meer het jeugdrecht. Hij is als docent verbonden aan de specialisatieopleidingen voor jeugdrecht advocaten en leden de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie. Voorts is hij lid van de Commissie van Toezicht van het Forensisch Centrum Teylingereind.

Eva Huls is sinds 2012 advocaat en sinds 1 april 2019 werkzaam als advocaat-in-dienstbetrekking bij Defence for Children. Daarvoor is zij geruime tijd werkzaam geweest bij de rechtbank Amsterdam. Sinds 2017 is Eva rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Rotterdam, bij team Jeugd en team Familie. Zij is bestuurslid bij de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten en zij is als docent verbonden aan het Studiecentrum Rechtspleging (SSR). Eva is sinds 2019 Member of the Legal Experts Advisory Panel (LEAP) voor Nederland; een door Fair Trials opgezet Europees netwerk van strafrechtspecialisten. Eva publiceert en doceert op het gebied van jeugdstrafrecht, jeugdbeschermingsrecht, familierecht, slachtofferrechten en kinderrechten.


* Deze cursus wordt georganiseerd in combinatie met de cursus BOPZ (3 PO, juridisch), welke in de middag van 14.00-17.15 uur zal worden gehouden. Deelname aan beide cursussen (7 PO) – inclusief lunch – bedraagt € 495,00. Vermeld om korting te krijgen op de cursusprijs bij uw deelname dat u aan beide cursussen deelneemt.

Docenten
  • mr. M.R.P. (Michel) Hoppenbrouwers
  • mr. E. (Eva) Huls
Doelgroep

Jeugdrechtadvocaten

Vorm

Interactieve cursus

Niveau

Verdiepings- en actualiteitencursus

Inschrijven
  • Gerard Hamer Instituut
  • Nederlandse Orde van Advocaten

Voor meer informatie over het cursusaanbod en aanmelding voor deelname aan onze cursussen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 020 – 675 07 56 of per e-mail: ghi@cleerdin-hamer.nl.